school projects

I’ll share the assignments I’ve handed in from school here. They were all written in Swedish, so this page will be in Swedish too.

SEO i Digital Marknadsföring

Jag har analyserat en hemsida ur SEO-perspektiv. Vilka sökord är relevanta, vilka konkurrenter finns och hur optimerad är hemsidan? Den roligaste uppgiften hittills!

Paid Social i Digital Marknadsföring

Hatshop.se vill öka sin försäljning av herrhattar och vi ska hjälpa dem med deras paid social-strategi. Vi skulle välja sociala medier efter målgrupp, föreslå fler målgrupper, skapa en funnel och välja hur vi vill optimera.

Content Marketing i Digital Marknadsföring

Vi skulle skapa en mindre content marketing-strategi för ett varumärke som vi gärna skulle hitta på. Vi skulle backa upp alla våra beslut med data, till exempel från Svenskarna och internet.

GDPR i Digital Transformation

Vi hade precis lärt oss om GDPR och hur det påverkar vår framtida bransch. Det är så klart viktigt för en framtida webbanalytiker att förstå lagar och regler som handlar om datainsamling.

Digital Strategi i Digital Transformation

Vår gruppuppgift i kursen Digital Transformation var att prata med en person på ett företag och utifrån det analysera hur digitalt moget företaget är. Man skulle ta hänsyn till saker som digital strategi, investeringsvilja och om det fanns några interna hinder för en digital utveckling.